مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی خبر داد:
تعداد 4 هزار نفر از زندانیان استان آذربایجان شرقی دوره ها ی مهارتی را در رشته های مختلف فنی و حرفه ای در سال گذشته فرا گرفتند.
جلسه شورای راهبردی آموزش های فنی و حرفهای به مددجویان زندان استان آذربایجان شرقی به میزبانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی برگزار شد.

جلسه شورای راهبردی آموزش های فنی و حرفهای به مددجویان زندان استان آذربایجان شرقی به میزبانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی، فرهاد نظری، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی در این نشست ضمن تبریک سال جدید و قدردانی از همکاران مربی در راستای اجرای دوره های مهارتی برای زندانیان تبریز گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی در سال گذشته توانست با اعزام مربیان فنی و حرفه ای به زندان ها در رشته های مختلفی چون؛ جوشکاری، درود گری، طلا و جواهر سازی، مکانیک، سیم پیچی، خیاطی زنانه و مردانه و قای بافی، مدیریت خانواده و ... در 9 زندان و یک کارگاه اصلاح تربیت و 2 اردوگاه حرفه آموزی آموزش های مهارتی را به زندانیان ارائه نماید و هدف، افزایش خودکفایی زندانیان پس از آزادی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان در اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای برای زندانیان و نقش آن در کاهش بزهکاری گفت: در سالهای اخیر، توجه به آموزشهای فنی و حرفهای در زندانها بهعنوان یکی از مؤثرترین راهکارهای اصلاح و بازپروری زندانیان، جایگاه ویژهای در برنامههای نهادهای قضایی و اجتماعی یافته است. کارشناسان معتقدند آموزش مهارتهای شغلی به زندانیان نهتنها به ارتقاء توانمندیهای فردی آنان کمک میکند، بلکه نقش کلیدی در کاهش نرخ بازگشت مجدد به زندان و بزهکاری ایفا میکند.
وی در ادامه افزود : با توجه به آمارهای رسمی، بخش قابلتوجهی از زندانیان به دلایل اقتصادی و فقر مهارتی، دست به ارتکاب جرم زدهاند. نبود فرصتهای شغلی، ناآگاهی از مسیرهای قانونی برای تأمین معاش و ناتوانی در کسب درآمد حلال، از جمله دلایل اصلی ارتکاب جرایم خرد و گاه سنگین است. آموزشهای فنی و حرفهای در این میان، میتواند نقطه آغازی برای بازگشت سالم افراد به جامعه باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به همین امر اذعان داشت: یکی از مزایای بارز این برنامهها، افزایش امید به آینده در میان زندانیان است. فردی که مهارتی را آموخته و مدرک معتبر دریافت کرده، با انگیزه بیشتری به زندگی پس از زندان نگاه میکند. به گفته مسئولان زندانها، زندانیانی که در دورههای مهارتی شرکت میکنند، کمتر درگیر خشونت و ناآرامیهای داخل زندان میشوند و پس از آزادی نیز، کمتر احتمال بازگشت مجدد دارند و از سوی دیگر، جامعه نیز از این روند منتفع میشود. کاهش نرخ جرم، کاهش هزینههای قضایی و انتظامی و همچنین افزایش نیروی کار ماهر از جمله دستاوردهای مثبت این سیاست است. علاوه بر آن، خانوادههای زندانیان نیز با بازگشت اعضای خود به چرخه تولید و کار، از آسیبهای اجتماعی و روانی کمتری رنج میبرند.
فرهاد نظری در پایان گفت: در مجموع، آموزشهای فنی و حرفهای در زندانها نه تنها یک راهکار اصلاحی، بلکه سرمایهگذاری بلندمدتی بر امنیت و سلامت اجتماعی کشور بهشمار میرود. رویکردی که هرچه بیشتر تقویت شود، ثمرات آن در سطح فردی، خانوادگی و ملی مشهودتر خواهد بود.
محمد جوادی، مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی و رئیس شورای راهبری مهارت آموزی و مشاوره شغلی زندانیان استان آذربایجان شرقی، در این جلسه ضمن قدردانی از همکاری و تعامل صورت گرفته با این اداره کل و بهره مندی ۴ هزار نفر از زندانیان استان از آموزش های مهارتی در سال گذشته، اهمیت و جایگاه مهارت آموزی را در کاهش جرم زندانیان پس از بازگشت به جامعه، مهم ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد: ان شا الله بتوانیم در سال پیش رو نیز با به روز کردن تجهیزات و اجرای دوره های بازار محور، زمینه توانمندسازی و اشتغالزایی آنان را فراهم نماییم.
در حاشیه این جلسه از محمد جوادی، مدیرکل محترم زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی و رئیس شورای راهبری مهارت آموزی و مشاوره شغلی زندانیان استان آذربایجان شرقی توسط مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان و از مربیان این اداره کل توسط مدیران کل زندان و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان آذربایجان شرقی در راستای ارائه آموزش های مهارتی برای زندانیان در سال گذشته قدردانی شد.
نظر دهید