شعار سال
سه شنبه 27 شهریور 1403

در سال 1334 شمسی برنامۀ آموزش فنی و حرفه ای در مقطع غیررسمی پیگیری و جهت برنامه ریزی، ساختمان کوچکی در تهران به نام ادارۀ آموزش فنی در زیر نظر وزارت کار و امور اجتماعی شکل گرفت و در ارتباط با انتقال فناوری و آموزش مربیان با دولت فرانسه قراردادهایی منعقد و در نتیجه مرکزهای آموزش فنی و حرفه ای ثابت در چندین شهر کشور از جمله مرکز تعلیمات فنی و حرفه ای تبریز به دست کارشناسان فرانسوی در سال 1350 تجهیز و راه اندازی شد. ایجاد بنای مرکز تعلیمات حرفه ای تبریز، نقطۀ شروع آموزش فنی و حرفه ای در مقطع غیررسمی در سطح استان آذربایجان شرقی است.

ادارۀ کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی در بدو تأسیس با عنوان مرکز تعلیمات حرفه‌ای تبریز در زمینی به مساحت 5/7 هکتار از زمینهای سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران احداث شد که در آن زمان متولی آن، ادارة کل تعلیمات حرفه‌ای سابق بود. کل مساحت ساختمانهای موجود در آن 11375 متر مربع بود و با پذیرش کارآموز در 12 رشته ( الکترومکانیک، سیمکشی ساختمان، جوشکاری گاز و برق، کنترل فرمان و اندازه گیری، اتومکانیک بنزینی، تراشکاری، فرزکاری، لوله کشی آب و تأسیسات، تعمیر شیر و پمپ، صنایع فلزی، نقشه کشی صنعتی، شبکۀ هوایی برق) در نیمة نخست سال 1352 فعالیت خود را آغاز کرد.

در سال 1360 سازمان جدیدی از ادغام مرکز تعلیمات فنی و حرفه‌ای و کانون کارآموزی و صندوق کارآموزی منطقه با هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی شکل گرفت و چندین رشتة جدید به رشته‌های آموزشی پیشین اضافه شد. در سال 1365 آموزش فنی و حرفه ای در تبریز در اختیار یکی از نهادها قرار گرفت اما به دلیل نیاز جامعه به آموزشهای فنی و حرفه ای، دوباره در سال 1368 فعالیتهای آموزشی در آنها از سر گرفته شد.

هم اکنون ادارۀ کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان شرقی پس از گذشت سالیان، دگرگونیها و پیشرفتهای بسیاری را به خود دیده است. در حال حاضر، ادارۀ کل با بیش از 33 مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ثابت در سراسر استان در دو بخش خواهران و برادران، مرکزهای جوار کارگاهی و بین کارگاهی، همچنین پنج اداره به نام: ادارۀ سنجش و ارزشیابی مهارت، ادارۀ مؤسسات کارآموزی آزاد و مشارکتهای مردمی، ادارۀ آموزش- پژوهش و برنامه ریزی، ادارۀ امور مالی، ادارۀ امور عمومی و پشتیبانی در امر ارایۀ خدمات در سطح استان به فعالیت مشغول است.

سایر پیوندها
تنظیمات قالب